Kuhinjska napa pri svojem delovanju opravlja dve vrsti čiščenja zraka.
Prvo čiščenje poteka prek maščobnih filtrov, ki so vgrajeni v kuhinjsko napo na mestu, kjer le-ta zajema paro in vonjave nad kuhališčem. Naloga maščobnih filtrov je, da prestrežejo in zadržijo maščobne delce in tako varujejo nas, našo kuhinjo in notranjost kuhinjske nape pred maščobnimi usedlinami. Maščobni filtri so lahko sintetični, te je treba menjati približno 1-krat na mesec, ali kovinski maščobni filtri, ki jih lahko očistimo in odstranimo maščobne usedline. Le-te je treba oprati enkrat na mesec oziroma odvisno od količine kuhanja.
Drugo čiščenje poteka prek oglenih filtrov, pri kuhinjskih napah, ki ta filter vsebujejo. Ogleni filter se uporablja v obtočnem načinu odsesavanja zraka. Naloga oglenih filtrov je odstraniti vonjave iz zraka, zajetega nad kuhališčem. Ogleni filtri so običajno narejeni iz plastičnega ohišja, ki je napolnjeno z granulatom aktivnega oglja. Granule aktivnega oglja zajemajo in zadržujejo fine delce maščobe, vlago in vonjave ter prečiščen zrak vračajo nazaj v prostor. Oglene filtre je treba menjati na tri do štiri mesece oziroma odvisno od količine vašega kuhanja.
Za pravilno in optimalno delovanje kuhinjske nape, je pomembno predvsem dobro in redno čiščenje oziroma menjava maščobnih in oglenih filtrov. V primeru umazanih in zamaščenih filtrov se delovanje nape znanto poslabša!
Bi radi v živo videli več kuhinjskih nap in se do potankosti podučili o tem, kako mora izgledati vaš cevni sistem ali pa bi radi spoznali vse različne materiale in barve kuhinjskih korit? Potem smo mi pravi naslov za vas. Pomagali se vam bomo odločiti katera kuhinjska napa je prava za vas, glede na vaše potrebe ter katero korito in armatura bi se najbolj prilegala vaši kuhinji. Naročite se na obisk našega Siccabo Showroom-a in z veseljem vam bomo pomagali do prave odločitve.
Obvezna predhodna rezervacija termina!
Siccabo Showroom
Ulica Ivana Roba 27
SI-1000 Ljubljana
T: 01 200 70 29
E: info@siccabo.si